»» مجلس در سخنان امام و رهبری
مجلس در سخنان امام و رهبری
«جایگاه و اهمیت مجلس در نگاه امام»
=مجلس در رأس امور
مجلس در رأس همه امور واقع است .(صحیفه امام ، ج17، ص 115)
مجلس از همه مقاماتی که در یک کشوری هست بالاتر است .(صحیفه امام ، ج12، ص200)
=مجلس نماد و مرکز قدرت مردم
مجلس قوه مجتمع یک ملت است در یک گروه تمام قوای یک ملت در یک گروه مجتمع است و مرکز همه قانونها وقدرتها مجلس است. مجلس هدایت می کند همه را.(صحیفه امام ، ج12، 347)
=مجلس خانه مردم
مجلس خانه همه مردم و امید مستضعفین است. (صحیفه امام ، ج21، ص 11)
=مجلس عصاره زحمتهای طاقت فرسای ملت
این مجلس عصاره زحمتهای طاقت فرسای این ملت مسلمان بوده است. (صحیفه امام ، ج14، ص 370)
«جایگاه و اهمیت مجلس در نگاه رهبری»
« مجلس مظهر مردم سالاری »
مجلس مظهر مردمسالاری دینی است. الگویی که نظام اسلامی در خصوص مردمسالاری دینی به دنیا ارائه داد و در عرصهی سیاست جهانی مطرح کرد، بدون شک تجربهی موفقی از آب درآمد.
مظهر این مردمسالاری، مجلس شورای اسلامی است؛ هم «شورا» است، هم «اسلامی» است؛ هم انتخاب مردم است، هم جهتگیری اسلامی است این الگو، بینظیر است. البته طبیعی است که علیه آن تبلیغات کنند اما حقیقت قضیه همین چیزی است که ما آن را حس میکنیم. اینجا مرکز و قله و به تعبیری ویترین مجموعهی نظام اسلامی است که جلوی چشم قرار دارد.(پایگاه اطلاع رسانی دفتر مقام معظم رهبری ، بیانات رهبر معظم انقلاب اسلامىدر دیدار نمایندگان هفتمین دورهى مجلس شوراى اسلامى ,27.3/83)
«مجلس تهیه کننده نرمافزار حرکت کشور »
این قانونى که شما دارید تنظیم میکنید، در واقع نرمافزار حرکت عظیم این کشور است؛ یک کشور، یک ملت، هفتاد میلیون جمعیت که فى نفسه یک چیز بسیار خطیر و بسیار عظیمى است، در هر کجاى دنیا که باشد، با هر جور مردمى که باشد، مسئولیت سنگینى است، لیکن در شرایط ما مساله از اینها بالاتر است؛ مساله این است که همین کشور شما، این انقلاب شما، این نظام جمهورى شما، راه نویی را در برابر پاى بشر امروز گشوده است؛ اینها تعارف نیست، اینها عمق و متن تفکرى است که انقلاب اسلامى و جمهورى اسلامى بر اساس آن تشکیل شده است.
در این کار بزرگ، یعنى تشکیل چنین نظامى با این خصوصیات، قواى مختلف سهیماند؛ قوه مجریه، قوه مقننه، قوه قضائیه و قوه مقننه تهیه کننده نرمافزار این حرکت عظیم است؛ ببینید چقدر مساله مهم است.(پایگاه اطلاع رسانی دفتر مقام معظم رهبری ، بیانات رهبر معظم انقلاب در دیدار با نمایندگان مجلس هشتم,21/3/87)
« مجلس قوه مفکره کشور »
مجلس قوهى مفکرهى کشور است. فکر در لباس قانون تجلى میکند، بعد در سراسر وجود کشور سریان و جریان پیدا میکند. چیزى که دائم باید در نظر باشد، این است که ببینیم فکر این قوهى مفکره اولاً نسبتش با ارزشهاى اساسى انقلاب چیست - چون این شاخهاى روئیده بر بدنهى عظیم و قد کشیده و مستحکم انقلاب است دیگر - ثانیاً نسبتش با جامعه، با مشکلات کشور و با نیازهاى مردم چیست. یک نگاه به مبدأ، یک نگاه به منتها؛ یک نگاه به خاستگاه، یک نگاه به هدف؛ این باید روشن باشد. اگر این شد، آن وقت قوانین، هم اصیل خواهد بود، درست خواهد بود، صحیح خواهد بود، هم کارآمد خواهد بود. اگر اوّلى نباشد، قانون مثل شاخهى از درخت بریده است؛ اصالت خود را از دست خواهد داد و دیگر قانون اصیلى نیست. اگر دومى نباشد، قانون اصیل است، مشروعیت دارد، اما مقبولیت ندارد. اگر منطبق بر خواستهاى جامعه و نیازهاى فورى و بهروز و نیز نیازهاى بلندمدت جامعه نباشد، آن وقت دیگر مقبولیت نخواهد داشت به حسب هر مقدارى که در آن جهت کمبود دارد. این یک نکته است که باید در نظر باشد.(پایگاه اطلاع رسانی دفتر مقام معظم رهبری ، بیانات در دیدار نمایندگان مجلس شوراى اسلامى,3/4/88)
«مجلس ایده آل از نگاه امام »
=مجلس باید یک محیطی باشد که با کمال تفاهم و خیر خواهی برای ملت و کشور، مسائل را پیش بیاورند انتقاد می کنند، انتقاد خیر خواهانه باشد. جواب انتقاد می دهند آن هم خیر خواهانه باشد و منظره مجلس یک منظره صالح باشد .(صحیفه امام ، ج14، ص 370)
=من میل دارم که این مجلس که از همین ملت تشکیل شده است و با رأی همین ملت تشکیل شده است مجلسی که اساس یک کشور است باید محلی برای بحث و ساختن اخلاق جامعه باشد ... لذا باید نطقهای قبل از دستور یا مسائلی که در مجلس واقع می شود همانند خطبه های نهج البلاغه و خطب ائمه اطهار مردم را رو به صلاح ببرد .(صحیفه امام ، ج 18، ص 43)
= مجلسی است که باید سیاست نه شرقی و نه غربی را در جهان اجرا کند و احکام سیاسی و اجتماعی و اقتصادی و فرهنگی اسلام را که به طاق فراموشی سپرده شده بود و قرنها منزوی بود به صحنه آورد و چنین مجلسی است که قدرت روحی مافوق عادی و قدرت تشخیص مسائل پیچیده جهان و قدرت تصمیم گیریهای قاطع بی گرایش به دو قطب الحادی و سرمایه داری را لازم دارد. (صحیفه امام ، ج 18 ، ص 463)
«مجلس ایده آل در نگاه رهبری»
=مجلسى است که پرچم اسلام را در دست بگیرد و راه سعادت کشور و ملت را که همان راه اسلام است، با جدیت، علاقه و فداکارى دنبال نماید و بدون تردید با رعایت مقررات قانونى و عمل برطبق قانون، چنین نتیجهاى به دست خواهد آمد.(پایگاه اطلاع رسانی دفتر مقام معظم رهبری ، دیدار مسؤولان اجرایى و نظارتى انتخابات ششمین دوره مجلس شوراى اسلامى ,22/9/78)
= مردم باید مجلسى داشته باشند که به مصالح مردم و مبانى اساسى انقلاب بیندیشد، راه خدا را انتخاب کند و هدفش از هرگونه نقض، ابرام، تصویب و ردى این باشد که کشور را هر چه بیشتر به سمت اداره اسلامى سوق بدهد؛ و مجلسى که بتواند اینگونه عمل کند، تأثیر آن در اداره کشور و حیات جامعه و در وضع عمومى مردم، حقاً و انصافاً بىنظیر خواهد بود.(پایگاه اطلاع رسانی دفتر مقام معظم رهبری ، دیدار مسؤولان اجرایى و نظارتى انتخابات ششمین دوره مجلس شوراى اسلامى ,22/9/78)
=مجلس باید مجلسی باشد که بتواند در مقابل زورگوییها و زیادهخواهیها و مرعوب کردنها و تطمیع کردنهای قدرتمندان جهانی بایستد و مصالح کشور و ملت را محاسبه کند و دنبال آن برود.(پایگاه اطلاع رسانی دفتر مقام معظم رهبری ، بیانات در دیدار کارگزاران حج 26/11/1378)
=مجلس باید اثرگذار، پر رنگ، فعال و دارای نقش باشد؛ همهی تلاش باید دنبال این باشد.
«معیارهای نامزد اصلح از نگاه امام»
=انتخاب اصلح برای مسلمین یعنی انتخاب فردی که تعهد به اسلام و حیثیت آن داشته باشد و همه چیز را بفهمد و چون در مجلس اسلام تنها کافی نیست بلکه باید مسلمانی باشد که احتیاجات مملکت را بشناسد و سیاست را بفهمد و مطلع به مصالح و مفاسد کشور باشد و ممکن است به شما و گروه شما هم مربوط نباشد، که اگر اصلح را انتخاب کردید، کاری اسلامی می کنید و این یک محکی است برای خودتان که تشخیص بدهید انتخاب برای اسلام است یا برای صلاح خودتان (صحیفه نور، ج 18، ص 152)
= اشخاصی را انتخاب کنیم که از هر جهت صالح باشند . مسلمان بودن تنها فایده ای ندارد، باید جمهوری اسلامی را قبول داشته باشد و از مسائل روز اطلاع داشته باشد . سعی کنید مثل مرحوم مدرس را انتخاب کنید – البته مثل مدرس که به این زودیها پیدا نمی شود- کسانی را که انتخاب می کنید باید مسائل را تشخیص دهند، نه از افرادی باشند که اگر قدرت دیگری تشری زد بترسند، باید بایستند و مقابله کنند.(صحیفه نور، ج 18، ص 198)
= اشخاص متدین ، اشخاص مطلع ، اشخاص متعهد ، اشخاص عقیده مند به نهضت ، اشخاصی که نه مایل به طرف شرق هستند و نه مایل به طرف غرب بلکه در صراط مستقیم انسانیت و اسلام هستند ، آنها را انتخاب کنید . سرنوشت خودتان را به اشخاص امین بدهید .(صحیفه امام ، ج8، ص 385)
= کسانی را انتخاب کنند که صددرصد مسلمان و معتقد به احکام اسلام و متعهد به اجرای احکام اسلام و مخالف با مکتب های انحرافی و معتقد به جمهوری اسلامی باشند . (صحیفه امام ، ج12، 277-278)
= مردم شجاع ایران با دقت تمام به نمایندگانی رأی دهند که متعبد به اسلام و وفادار به مردم باشند و در خدمت به آنان احساس مسئولیت کنند و طعم تلخ فقر را چشیده باشند و در قول و عمل مدافع اسلام پابرهنگان زمین ، اسلام مستضعفین ، اسلام رنجدیدگان تاریخ ، اسلام عارفان مبارزه جو ، اسلام پاک طینتان عارف و در یک کلمه مدافع اسلام ناب محمدی صلی الله علیه و آله و سلم باشند و افرادی را که طرفدار اسلام سرمایه داری ، اسلام مستکبرین ، اسلام مرفهین بی درد ، اسلام منافقین ، اسلام راحت طلبان ، اسلام فرصت طلبان و در یک کلمه اسلام آمریکایی هستند ، طرد نموده و به مردم معرفی نمایند .(صحیفه امام ، ج21، ص 10-11)
= وصیت اینجانب به ملت در حال و آتیه ان است که با اراده مصمم خود و تعهد خود به احکام اسلام و مصالح کشور در هر دوره از انتخابات وکلای دارای تعهد به اسلام و جمهوری اسلامی که غالبا بین متوسطین جامعه و محرومین می باشند و غیر منحرف از صراط مستقیم – به سوی غرب یا شرق – و بدون گرایش به مکتبهای انحرافی و اشخاص تحصیلکرده و مطلع بر مسائل روز وسیاستهای اسلامی به مجلس بفرستند .(وصیت نامه الهی – سیاسی ، صحیفه امام ، ج21، ص 419-420)
«معیارهای نامزد اصلح از نگاه رهبری»
=مردم باید کسانى را انتخاب کنند که به کانونهاى ثروت و قدرت متصل نباشند؛ کسانى باشند که واقعاً مردم اینها را بخواهند؛ بر طبق وجدانشان، بر طبق دینشان، بر طبق وظائف انقلابىشان عمل کنند.(پایگاه اطلاع رسانی دفتر مقام معظم رهبری ، بیانات در جمع مردم کرمانشاه ,20/7/90)
=در پیدا کردن نامزد مورد نظر دقت کنید. به کسی گرایش پیدا کنید که به دین مردم، به انقلاب مردم، به دنیای مردم، به معیشت مردم، به آیندهی مردم و به عزت مردم اهمیت میدهد.(پایگاه اطلاع رسانی دفتر مقام معظم رهبری ، بیانات در مراسم شانزدهمین سالگرد ارتحال امام خمینی(ره) 14/3/1384)
=بهترین، آن کسی است که درد کشور را بفهمد، درد مردم را بداند، با مردم یگانه و صمیمی باشد، از فساد دور باشد، دنبال اشرافیگری خودش نباشد. آفت بزرگ ما اشرافیگری و تجملپرستی است.(پایگاه اطلاع رسانی دفتر مقام معظم رهبری، بیانات در جمع مردم استان کردستان در میدان آزادی سنندج 88/2/22)
توجه: فایل بروشور این مطلب همراه با تصاویر آن هم بصورت رنگی و هم بصورت سیاه و سفید موجود می باشد. مراکز فرهنگی و پایگاه های بسیج در صورت تمایل می توانند درخواست دریافت بروشور این مطلب را بفرستند. لطفاً در متن درخواست، پست الکترونیکی و همچنین رنگی یا سیاه و سفید بودن بروشور ذکر شود. با درخواست شما فایل مربوطه بصورت رایگان به پست الکترونیکی شما ارسال خواهد شد. با تشکر
نوشته های دیگران ()
نویسنده متن فوق: » ولایت مدار ( شنبه 91/1/5 :: ساعت 7:34 عصر )
»» لیست کل یادداشت های این وبلاگ
آیا تروریست هایی که خود را شهید می دانند و به خاطر خدا آدم می کشهسته ای بهانه است...خدایا مهدی فاطمه تنهاستتشدید تحریم هاصفحه ای که لایک خور میلیونی پیدا کرد + تصاویرعجب! آقایان، نیامده توافق کردند!!دنیا به گروه \پــنــج تــن\ وابسته ستارتباط پسر و دختر در دانشگاه در چه حدی باید باشد؟راه های مقابله با شیطان در عصر حاضرهدیه زیباسبک زندگی قرآنی- بیانات رهبر معظم انقلاب پیرامون سبک زندگی مطلوبسخنان مهم و تحلیل فقهی آیتالله مصباح یزدی درباره انتخابات ریاستجلیلی پس از اعلام نتایج: ما می خواهیم دولت اسلامی موفق باشدچه عواملی باعث می شود، امام زمان(علیه السّلام) را نشناسیم؟خرید کالاهای داخلی یا خارجی؟![عناوین آرشیوشده]
>> بازدید امروز:
12
>> بازدید دیروز:
7
>> مجموع بازدیدها:
85979